Zijn
we niet allemaal met ‘neuzekes’ opgegroeid?

Is
het niet zalig om het puntje van het neuzeke af te bijten om de stroop er uit
te zuigen en over de tong te laten rollen?

Vroeger
vond men cuberdons enkel in frambooskleur en in paars. En ze waren duur – nu
nog altijd.

Tegenwoordig
vindt men cuberdons in alle kleuren en smaken.

Er
bestaat zelfs cuberdonjenever. Ik heb er van geproefd. Het is nogal straf, maar
daarom is het dan ook jenever…

Mijn
dochter is 16 en heeft het liefst de cuberdons met appelsmaak. Ik houd meer van
de felgele met citroensmaak.

Cuberdons
zijn plots een modehit, een hot item en met mijn nieuw receptje cuberdon
mousse
, een nagerechtje, kunt u uw koters en/of gasten aangenaam
verrassen.

Ingrediënten voor 7 porties

300 gram gewone rooskleurige cuberdons

200 ml room

1 scheutje cuberdonjenever (mag maar moet niet)

5 eiwitten

2 eigelen

een snuifje zout

Werkwijze

Smelt de cuberdons in 200 ml room. U kunt dat eventueel in de microgolfoven
doen. Regelmatig omroeren.

Voeg eventueel een scheutje cuberdonjenever toe.

Ondertussen de 5 eiwitten samen met een
snuifje zout opkloppen.

Voeg 2 eigelen toe aan de cuberdonstroop. Giet de lauwe cuberdonstroop door een zeef om brokjes niet-gesmolten suiker tegen te houden.

Meng de cuberdonstroop voorzichtig met het opgeklopte eiwit. Gebruik een spatel en zie er op toe het eiwit niet te breken.

Verdeel het mengsel over 7 kommetjes en zet in de ijskast.

De volgende dag kunt u de framboosroze mousse garneren met een klein neuzeke,
bresilienne en een muntblaadje.
Maakt u dit recept klaar voor een kinderparty, gebruik dan de fel gekleurde
decoratiebolletjes.
Serveer met een boudoirkoekje of kattentong.

Smakelijk!